Translate

donderdag 16 december 2010

glitter kaart/card stap voor stap workshop ( tutorial)


hallo allemaal.

wat een leuke reacties op mijn vorige kaart. en tja.. die schijffout... tja.. dat was even kijken of jullie opletten :) (hahaha)


Maar nu even over de kaart.
Ik heb foto's gemaakt over hoe ik deze kaart gemaakt heb.
het idee ontstond vorige week.. toen was ik ijskristallen aan het uitponsen. en die wou ik "geglitterd" hebben. en die deed ik PER STUK met stickels.. en na 10 stuks gedaan te hebben dacht ik: dat moet sneller kunnen...en ineens bedacht ik me dat ik nog lijmspray in de la had liggen. en dat werkte als een tierelier... maar ja.. als dat op papier werkt.. werkt dat vast ook op sheets.. en zo werd dit idee geboren.
sheets zijn trouwens van die plastic vellen jullie noemen het ook wel mica geloof ik.
ik laat hier stap voor stap zien hoe de basis van de kaart is opgebouwd.

ik neem mijn scorepal om in de midden een rillijn te creeeren. de score-pal is hier ideaal voor. omdat het van plastic is:


daarna pak ik mijn MEGA nestabilities en leg de vouwlijn op ruime afstand. zodat je straks niet 2 losse delen hebt ( zie foto) ik zet het even vast met plakband. voor het verschuiven.daarna gebruik ik de spellbinders grand machine en haal hem erdoor. dat gaat met deze machine met het grootste gemak.
( dit kan ook met de cuttlebug/bigshot en de gewonen nestabilties. wil dit niet in een keer goed. leg er dan een papiertje extra overheen. dat wil nog wel eens helpen jolanda ;) )


dan ziet het erna er zo uit:


daarna ga je naar een plek waar het "smerig" mag worden. ik heb een speciaal vel karton wat ik gebruik voor de airbrush of dit soort dingen.daarna pak ik mijn fles lijmspray ( goed schudden!) en spray ik over mijn kaart ( voor en achterkant) daarna gooi ik er glitters op. en na een minut of 5 is je kaart ontstaan!


( het is moeilijk om dit te fotograveren)

daarna kan je met hartelust je kaart gaan pimpen!
ik dacht: ik ga meedoen met de challenge van: Duymelot ze hebben een sketch. en die sprak me wel aan. ik heb hem gedraaid. maar dat zou vast geen probleem zijn.

het stempeltje is van lili of the vally. het papier is van bo bunny.

ik wens jullie allemaal alvast een fijn weekend.
en ik hoop dat jullie wat aan mijn stap voor stap foto's hadden.
als jullie ook iets gemaakt hebben. laat het even weten. kom ik even kijken!

groetjes martine

19 opmerkingen:

 1. wauw, wat een operatie zeg,
  maar het eind resultaat mag er zijn Martine, super mooi gedaan
  groetjes andrea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat heb je weer prachtig uitgelegd hoor! Je kaart is heel mooi, maar alleen vind ik het jammer dat je aan de buitenkant zo weinig van de glitters ziet (of ligt dat aan de foto's). Groetjes, Jeanet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel mooi Martine en bedankt voor de uit leg.

  Groetjes Suze

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Superleuke kaart heb je gemaakt Martine met de sketch! Bedankt voor je uitleg en leuk dat je meedoet met de wedstrijd van Duymelot.

  Groetjes Tineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt voor de tip!
  Ik laat je weten of het gelukt is! :-P

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Schitterend! En heel goed uitgelegd... Wat een goed idee om lijmspray te gebruiken!

  Groetjes, Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wow, erg mooi! En bedankt voor de uitleg en de handige tip!
  Groetjes van Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een super kaart, en dank voor de uitleg!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. dank je wel martine
  het ziet er super uit meis
  lief afdrukje
  liefs angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Martine,
  Wat een ontzettend leuk, en handig idee! Ga ik zeker onthouden. En wat een super mooie kaarten!!! Helemaal te gek.
  Groetjes Fieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. wouw wat een gafe kaart martin
  echt super leuk
  ga m zeker eens proberen met mijn kleine nestabilities
  liefs chantal

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Super gewoon!!!!!!! Echt heel mooi,
  alleen zijn spuitbussem voor mij verboden, dus zou het anders moeten doen.
  Maar ik vind het echt gaaf.

  groetjes Lia

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Super kaart met gave tutorial zeg! helemaal geweldig. Dank je wel voor je moeite hoor!
  Lieve groetjes
  marion

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Fantastisch gedaan Martine, heel leuk om het te bekijken en het resultaat...... dat weet je wel hé ;) Dat is zoals altijd.
  Groetjes Gretha

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Kom net op je blog kijken, wat een supermooie kaart is dat geworden. En wat een leuk idee omdat met lijmspray te doen. Vind het zelf altijd zo plakken. Ik ga je zeker volgen nu want ik vind dat je erg mooie dingen maakt.

  Groetjes,
  Hanneke

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Te gek zeg! Ga het ook eens proberen, maar dan met een kleine versie ;-)
  Groetjes,
  Jose

  BeantwoordenVerwijderen